Υπολογιστές ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Είμαστε ήδη στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και οι υπολογιστές και το διαδίκτυο έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Έτσι είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλοι να χειριζόμαστε τα βασικά προγράμματα σε έναν υπολογιστή και όχι μόνο να “σερφάρουμε” στο διαδίκτυο, επειδή μας το “έδειξε” ένας φίλος, γείτονας, συμμαθητής, συνάδελφος, θείος, ξάδερφος κλπ. Πρέπει να μάθουμε με σωστό τρόπο και από τους ειδικούς.

Γι’ αυτούς τους λόγους είμαστε εμείς στη διάθεση σας!

Μαθήματα βασικών γνώσεων υπολογιστών

Τα μαθήματα αυτά περιλαμβάνουν τις βασικές γνώσεις που πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει όποιος χειρίζεται υπολογιστή. Από το πώς και με τι κριτήρια θα αγοράσει υπολογιστή, πώς θα συνδέσει τα διάφορα εξαρτήματα και καλώδια του υπολογιστή και του εκτυπωτή, πώς θα εγκαταστήσει και θα αφαιρέσει κάποιο πρόγραμμα, τα βασικά προγράμματα που υπάρχουν σε έναν υπολογιστή γραφείου, δηλαδή επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τη λειτουργία του διαδικτύου με ασφάλεια.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται ενδεικτικά και αποτελούν την ύλη για την πρώτη πιστοποίηση βασικών γνώσεων χειρισμού υπολογιστή και internet. Η πιστοποίηση είναι πλέον απαραίτητη σε όποιον αναζητά εργασία στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα.

Οι πιστοποιήσεις που αναγνωρίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο και από όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι κατά σειρά γνωστικού επιπέδου και δυσκολίας απόκτησης τους ως εξής:

  • πιστοποίηση ICBU (Infotest Certified Basic User) της ACTA-INFOTEST
  • πιστοποίηση CCU (Certified Computer User) της ACTA
  • πιστοποίηση IC3 (Internet and Computer Core Certification)
  • πιστοποίηση MOS (Microsoft Office Specialist)

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις πιστοποιήσεις αυτές, στη σελίδα μας “Πιστοποιήσεις“.

Φυσικά ο σκοπός μας δεν είναι η πιστοποίηση, αλλά η γνώση. Η πιστοποίηση είναι το φυσικό επακόλουθο και είναι προαιρετική, αλλά συνήθως απαραίτητη, όταν πρόκειται να αναζητήσουμε εργασία.

Για πιο προχωρημένες γνώσεις των απαραίτητων προγραμμάτων γραφείου, η πιστοποίηση Microsoft Office Specialist, η οποία, διατίθεται για το Office 2013 στα ελληνικά (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access). Για τις υπόλοιπες ενότητες (Expert για Word και Excel) οι εξετάσεις είναι στα αγγλικά.

Οι υπολογιστές μας έχουν όλοι λειτουργικό σύστημα Windows 10. Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει και η πιστοποίηση για το Office 2016, μόνο στα αγγλικά και μόνο για Word, Excel και PowerPoint.

Για επεξεργασία φωτογραφιών, δημιουργία ιστοσελίδων, κινούμενων εικόνων, επεξεργασία ήχου υπάρχουν τα κατάλληλα προγράμματα τα οποία και για αυτά υπάρχει αντίστοιχη πιστοποίηση από την ίδια εταιρεία, δημιουργό των προγραμμάτων. Είναι οι πιστοποιήσεις Adobe Certified Associate.